درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 32
بازدید هفته : 110
بازدید ماه : 610
بازدید کل : 398066
تعداد مطالب : 93
تعداد نظرات : 28
تعداد آنلاین : 1

Alternative content


honar1300
هنر معاصر وکلاسیک ایران وجهان




جلال ذوالفنون نوازنده صاحب سبک سه تار که حدود دوهفته پیش عمل جراحی قلب را با موفقیت پشت سر گذاشته بود، بعد از ظهر امروز یکشنبه 28 اسفندماه به علت خونریزی داخلی در بیمارستان البرز کرج جان به جان آفرین تسلیم 

کرد.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 28 اسفند 1390برچسب:درگذشت ذوالفنون,استاد سه تار, منبع:همشهری انلاین, :: 22:7 ::  نويسنده : mojtaba

ئاترجهان در سال 2011 به جهان كلاسيك خود بازگشت. بازگشتي متفاوت از همه اين سال‌ها. نگاه نويسنده به ساده‌ترين شكل به همراه توضيحاتي كه او براي خلق اثر داده همراه متن كلاسيك اجرا مي‌شد. انگار نه انگار كه نويسنده نمايشنامه سال‌هاست كه درگذشته است.
تئاتر سال 2011 مثل همه سال‌هاي دهه گذشته متمركز در دو مركز بزرگ تئاتر جهان يكي در اروپا و يكي ديگر در آمريكاي شمالي بود: «نيويورك» و «لندن» شايد به روايتي سال 2011 را بايد سال كارگردانان خوش‌ذوق متبحري دانست كه جهان كلاسيك متن مورد نظرشان را موازي هنر معاصر تبديل به اثري‌نو كردند. روي‌آوردن به متون ادبيات كلاسيك، از شكسپير و ويليامز تا گوگول و كارلو گولدوني سبب اين تصور شد كه با آثاري تكراري و دور از هرگونه اتفاق جديدي در دنياي هنر معاصر روبه‌رو هستيم. جهان اجرايي اين آثار از هرگونه تكرار و نزول متفاوتشان مي‌كرد. متون كلاسيك دوباره‌نويسي و دراماتورژي شده و با حضور مطرح‌ترين بازيگران تئاتر و سينما به اجراهايي مبدل شدند كه دنياي هنر معاصر را در كنار آثار كلاسيك جهان قرار دادند و اجراهايي كه زبان جديدي از دراماتورژان، كوريوگرافان، موزيكال‌نويسان و نقاشان مطرح بود. مدت‌ها بود كه اثري از شكسپير جز به قيد وظيفه در «تئاتر گلوب لندن» –تئاتري كه فقط به آثار شكسپير تعلق دارد- در تئاتر امروز نبود. اما امسال نمايش‌هايي كه برگرفته از متون شكسپير به اجرا رفتند، نه‌تنها تماشاگران را جذب كرد كه مورد توجه منتقدان سرسخت تئاتر قرار گرفت.
تنسي ويليامز؛ عقده باز نشده قرن بيستم پا به جهان قرن بيست‌ويكم مي‌گذارد. تئاتر در سال 2011 چهره‌اي چند رسانه‌اي از خود نشان داد كه ثابت كرد هنوز هم مي‌شود متون كلاسيك را به روي ميز آورد و خوراك جهان ديگر هنرها كرد و رنگ امروز به آن زد، كه اين مهم‌ترين دليل بازخورد بسيار خوب آن بين دوست‌داران تئاتر بود. از جمله تئاترهايي كه يك اتفاق در سال 2011 محسوب مي‌شدند: «شاه لير» شكسپير در لندن، به كارگرداني «مايكل گرانداگ»-كه بسياري معتقدند، بهترين اثر شكسپيري او بوده- با فرمي نسبتا مطابق سليقه بريتيش‌ها، پايبندي به اصول كلاسيك متن، اما اجرايي قوي به صحنه آمد. «رومئو ژوليت» «روپرت گوولد» در سالن رويال شكسپير لندن نيز از ديگر اجراهاي قابل توجه سال بود و اما «ريچاردسوم» كه «سام مندس» آن را كارگرداني كرده، در سالن «اُلد ويكتوريا» با بازي «كوين اسپيسي»- كه قبلا نيز در نقش ريچارد دوم ظاهر شده بود- به صحنه رفت. رويال كورت كه سال گذشته پركارتر از هميشه بود بار ديگر با نمايشي با نام «جامپي» كه «نينا رين» آن را از متن «آپريل دِ آنجلس»؛ يك درام خانوادگي، كارگرداني كرد؛ در اين اثر، بازيگران مطرحي به ايفاي نقش پرداختند. نمايش «خاطرات مرد ديوانه» برداشتي از متن گوگول، به كارگرداني «نيل آرمفيلد» و «جفري راش» در «تئاتر بَمِ» آمريكا به اجرا رفت. «پسران پيامبر» كه يك كمدي لبناني-آمريكايي است نوشته «استفان كرَم»- برنده جايزه پوليتزر- به كارگرداني «پيتر دوبوايس» نيز از مهم‌ترين اجراهاي سال گذشته آمريكا بود. «ترِور نُن» با به صحنه بردن «خيانت» هارولد پينتردر «تئاتر كمدي لندن» شمايل يك ازدواج سه نفره را به صحنه آورد. «چگونه در تجارت پيروز شويم بي‌آنكه تلاش كنيم؟» كه يك نمايش كاملا برادوي‌اي با بازي «دانيال رودكليفت»- بازيگر مشهور هري پاتر- به كارگرداني بابي اشفورد است كه تركيبي از هنر فيزيك، ساتير، موزيكال و كمدي است كه كار بسيار پرفروشي بود. «يك مرد، دو صاحب» برگرفته از متن «يك نوكر و دو رييس» -كمديا دل آرته قرن هجدهمي- كارلو گولدوني به كارگرداني «ريچارد بين» و بازي «جيمز كردن» در تئاتر ملي لندن به اجرا رفت. نمايش سياسي سال: «راه نمايي به كاپيتاليسم و سوسياليسم با كليدي به كتاب مقدس» كه «توني كوشنر» نويسنده آن را با برداشتي از آثار برنارد شاو و «بيكر ادي» نوشته، يك ملودرام سياسي است كه «مايكل گريف» آن را در نيويورك به صحنه برد. از متفاوت‌ترين نمايش‌هاي موفق سال «فرشته بازمي‌گردد» بود، نوشته «آلفرد اووري»-برنده پوليتزر- و كارگرداني «مارتا كلارك». اين اجرا كه در نيويورك به صحنه رفت دنياي نمايشش را به مثابه يك نريشن فيزيكي به كار برده بود و اما «چشمان سبز» تنسي ويليامز، در نيويورك به كارگرداني «تراويس شامبرلين». اما در سال 2011 نمايش‌هايي بودند كه با تكيه صرف بر ويژگي‌هاي تجاريشان مثل «اسپايدرمن، «لاين كينگ» و «بَدكار». اين سه نمايش بعد از سال‌ها اجرا به شكل غيرقابل قياسي با اجراهاي گذشته خودشان ركورد خود را در باكس آفيس برادوي زدند و مردم مشتاق سرگرمي صرف را بيش از پيش به خود جذب كردند.



کبر عبدی در آخرین برنامه «هفت» سال 90 حرف های صریحی در خصوص سینما و احترام نگذاشتن جوانان به پیشکسوتان زد.

الهام نداف: آخرین برنامه «هفت» در سال 90، بهترین های سینمایی را معرفی کرد.

از نگاه این برنامه فیلم «مرهم» به کارگردانی علیرضا داوودنژاد، بهترین فیلم سال شد. این در حالی است که گزینه های زیادی برای انتخاب بهترین فیلم سینمایی سال، روی پرده رفته بود.
 
در بخشی از این برنامه داودنژاد و طناز طباطبایی در برنامه حضور پیدا کردند و کارگردان «مرهم» در خصوص این انتخاب گفت: «خیلی عجیب است که دولت در جشنواره بیست و نهم فیلم فجر به فیلم «مرهم» بی توجهی کرد، اما الان برنامه شما که وابسته به صدا و سیماست آن را به عنوان بهترین فیلم سال، معرفی می کند. این میزان تناقض خیلی عجیب است.»
 
در ادامه این برنامه، اکبر عبدی برای گفت وگوی سال در استودیو برنامه «هفت» حضور پیدا کرد. او صریح به انتقادات جیرانی و شایعات مختلف، پاسخ داد. وی در خصوص حضور بی نظم سر فیلم ها گفت: «من زمانی که با کارگردان هایی چون مهرجویی، تقوایی، حاتمی و قادری کار می کردم هیچ وقت بی نظم نبودم، اما کارگردان های جوان تو را سر صحنه نگه می دارند که مثل موم به تو شکل دهند و من این را نمی توانم بپذیرم. البته کسی مثل عطاران که از دستمزد خودش به من می دهد و اصرار دارد که نقش پیرزن را بازی کنم و به من اعتماد دارد، مثل کارگردان های جوان امروزی نیست. البته من هم 50 میلیون تومان به او تخفیف دادم.»
 
وی ادامه داد: «سر فیلم آقای اطیابی 65 درصد دستمزدم را نگرفتم. جالب است که تهیه کننده آقای شمس، تازه از من شکایت هم کرد. من بچه نازی آبادم و اهل شکایت کردن نیستم. من به زور حقم را می گیرم. یا می توانم یا حقم را می خورند. این ها کلاهبرداری کردند و بعد هم می نشینند در این برنامه می گویند اکبر عبدی باعث شد فیلم ما به سرانجام نرسد. من سر پل صراط یقه شان را می گیرم.»
 
در حین گفتن این حرف ها، جیرانی تمام تلاشش را کرد که عبدی را متقاعد کن که از کسی اسم نبرد، اما گوش اکبر عبدی به این حرف ها بدهکار نبود.
 
این بازیگر درباره حضور سر صحنه فیلم ها و نخواندن فیلمنامه ها، عنوان کرد: «خودم سناریو را نخوانم، می دهم یکی برایم بخواند. اتفاقا این به نفع کارگردان است، چون خیلی از سناریوها را اگر بخوانم، در فیلم بازی نمی کنم. در ضمن دوست دارم وقتی دیالوگ را می گویم برایم تازگی داشته باشد. یعنی برای اولین بار باشد که از دهنم بیرون می آید. در «اخراجی ها» 60 درصد کمدی سناریو به خاطر دیالوگ گویی من بود، اگر غیر از این باشد اسمم را «اکرم» می گذارم.»
 
عبدی همچنین افزود: «من در فیلم های مهرجویی و حاتمی هم در دیالوگ ها دست می بردم، اما خیلی کم. اگر قرار باشد این کار را نکنم که فیلم به سرانجام نمی رسد. یعنی ده نمکی بهتر از من دیالوگ می گوید؟ او بهتر از من بایرام را می شناسد؟ من 12 بایرام می شناسم. البته هستند بعضی ها هم که اعتماد به نفس ندارند و می ترسند همه بگویند عبدی در دیالوگ ها دست برده به خاطر همین زور می کنند مزخرفات خودشان را بگویم. من هم به خاطر پول این کار را می کنم.»
 
وی درباره چهار سال دوری از سینما و تلویزیون گفت: «به خاطر فوت برادرم نتوانستم بازی کنم و یک سال از ایران رفتم. البته فضای سینما هم باعث کناره گیری من شد. از من می خواستند با دیالوگ مردم را بخندانم و سینما هم در ورطه ای افتاده بود که در تمام فیلم ها یک مثلث عشقی تشکیل می شد و دختر و پسر خوشگل می گذاشتند که بفروشد.»
 
عبدی ادامه داد: «یک سال خارج از ایران بودم و یک تئاتر ایرانی با بازیگران خارجی در آنجا به راه انداختم. بعد از سه، چهار سال دوری از سینما وقتی آمدم خواستم فیلم خودم را بسازم اما آقای اسکندری گفت یکی، دو تا کار بازی کن و بعد فیلم خودت را بساز. اینطوری حرف پشتت کمتر است. من هم به دعوت احمدرضا معتمدی در فیلم «قاعده بازی» بازی کردم و بعد از آن هم یک هفته وقت خالی پیدا نکردم که به فیلم خودم فکر کنم.»
 
این بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون در خصوص احترام به پیشکسوتان و چرایی احترام نگذاشتن جوانان گفت: «حکومت بعد از انقلاب زنان و جوانان ما را پر رو کرده است. من همیشه قدردان لطف بزرگان سینما هستند. آقای مشایخی من به را برای اولین بار به مرحوم حاتمی معرفی کرد و من هنوز هم ممنون ایشان هستم. از مردم هم همیشه ممنونم که من را بعد از بازی در «زیر آسمان شهر» بخشیدند. من ازشان عذرخواهی کردم و گفتم به خاطر پول بازی کردم اما آنها هم گذشت داشتند و نتیجه این گذشت این بود که «اخراجی ها» خوب فروخت.»
 
عبدی در پایان در خصوص موفقیت اصغر فرهادی و کسب اسکار بهترین فیلم خارجی زبان، عنوان کرد: «به اصغر فرهادی تبریک می گویم که به قول آقا پرچم اسلام را در سرزمین دشمن برافراشته کرد.»
 
در برنامه شب گذشته «هفت» عنوان بهترین بازیگر مرد به حسین یاری برای بازی در فیلم «سعادت آباد» و عنوان بهترین بازیگر زن به ویشکا آسایش برای بازی در فیلم «ورود آقایان ممنوع» رسید.



شنبه 27 اسفند 1390برچسب:سینما,خبر,اکبر عبدی سینما, :: 23:29 ::  نويسنده : mojtaba

ماجرای تهدید به قتل شدن داریوش مهرجویی

داریوش مهرجویی دربخش‌هایی از گفت وگوی خود با ماهنامه همشهری 24روایت قابل توجهی از تهدید به قتل شدن به خاطر ساخت فیلم «بمانی» را بازگو کرده است .

 مهرجویی که «بمانی» را درسال 80 و با موضوع خودسوزی دختران ایلامی، به تهیه کنندگی محمد نیک‌بین و تهمینه میلانی ساخته در این باره گفته: «موضوعات خاص اجتماعی همیشه برای من مهم بوده است .مثلا دغدغه‌ای که در دایره مینا داشته‌ام یا «مهمان مامان» و «بمانی» و همین «نارنجی پوش»، این سوژه‌ها ظاهرا ساده‌اند اما از عمق خاصی برخوردارند. چون یک معضل اجتماعی را مطرح می‌کنند که همه درگیرش هستند و با تذکر این فیلم یک اگاهی جمعی به وجود می‌آید تا شاید آن معضل کم کم از میان برود . من در «دایره مینا» همین دغدغه را درباره مسئله انتقال خون داشتم . زمانی که آن فیلم را ساختم، اصلا سیستم انتقال خون فعلی نبود و بازار خون دست مافیایی بود که از معتادها و مریض‌ها خون ارزان می‌گرفتند و به بیمارستان‌ها به مبلغ کلان می‌فروختند . «دایره مینا» به دلیل همین هشدارهایش چند سال توقیف شد، اما بالاخره تاثیر گذاشت و اصلا آن مسئله را حل کرد . «بمانی» هم همین طور بود با این که خیلی تهدید شده بودیم که حق نمایش بمانی را در آن منطقه نداریم، ولی تاثیرش را گذاشت، اصلا ما را تهدید به مرگ کرده بودند سر این فیلم .
مهرجویی وقتی بااین اظهار نظر حسین معززی‌نیا مواجه می‌شود که «واقعا دراین حد؟!» می‌گوید: «بله همه عوامل فیلم را تهدید به مرگ کرده بودند .حالا می‌خواهم بگویم من همیشه این نوع دغدغه‌ها را داشته‌ام و نارنجی‌پوش هم یکی از همین‌هاست.»

 



شنبه 27 اسفند 1390برچسب:نتهای خبر, قدس آنلاین, :: 23:22 ::  نويسنده : mojtaba

سعدی افشار: خنده مردم مرا گرفتار این راه کرد

هنرمند پیشکسوت نقش سیاه در نمایش های سنتی، تشویق مردم در نخستین تجربه اش را باعث ورود حرفه ای خود به این عرصه دانست.


به گزارش سینماپرس، سعدی افشار این روزها در بستر بیماری است. او شاید یکی از با تجربه ترین سیاه بازهای کشور باشد که به دلیل کهولت سن دیگر قادر نیست به روی صحنه برود. در آستانه عید نوروز به عیادت وی رفتیم .

* آقای افشار، از کی سیاه پوشیدید؟
**وقتی سیزده سالم بود برای نخستین بار یک نمایش روحوضی دیدم و شیفته آن شدم. یادم می آید که بعد از آن همه جا راه می رفتم و ادای هنرپیشه سیاه را در می آوردم. تحت آموزش کسی نبودم تنها به تئاتری در مولوی می رفتم و بازی مرحوم نعمت ا... گرجی و سایر سیاه ها را می دیدم و نقش های آن را میان دوستانم تقسیم می کردم.
اولین کار جدی ام نیز در همان زمان بود. برای اجرای یک نمایش تخت حوضی، در جشن میلاد امام زمان دعوت شدم. برای گروهم از یکی از بنگاه های مطربی آن زمان لباس اجاره کردم و برای اولین بار به صورت جدی به صحنه رفتم. آن شب مردم خیلی خندیدند و همین خنده، من را گرفتار این راه کرد.
در آن زمان حتی نمی دانستم چگونه باید خودم را سیاه کنم. خودم را با دوده زغال سیاه کردم و ده روز طول کشید تا توانستم آن را از بدنم پاک کنم. شاید ده سال طول کشید تا توانستم در یک تئاتر حرفه ای کار بگیرم و مشغول شوم. نگاه به تئاتر سنتی آن زمان فرق داشت و صاحبان تئاترها هم دیدگاه دیگری داشتند.
*خب امروز هم به خصوص در سنگلج نمایش تخت حوضی داریم. منظورتان چه جور تفاوت هایی است؟
**ببینید، آن زمان ها تمرین نمایش سنتی این گونه نبود. کارگردان حدود یک ساعت وقت می گذاشت و قصه را برای ما تشریح می کرد. ما هم به صحنه می رفتیم و مردم را می خنداندیم زیرا می دانستیم کارگردان و مردم از ما چه می خواهند. این بداهه سازی خیلی کار سختی است. همین حالا که گاهی فیلم های آن را نگاه می کنم از خودم می پرسم که چگونه کار به این دشواری در مدت کوتاه انجام می شد؟ مردم بداهه را خیلی دوست داشتند.
اما حالا جوان ها متن را از مدتی قبل آماده می کنند و ماه ها روی آن تمرین می کنند. امروزه این شیوه پسندیده است و آن ها نیز از عهده اش بر می آیند. ولی نمی توان انتظار داشت حاصل کار دقیقا شبیه آن چیزی شود که ما روی صحنه می بردیم. ما کار گروهی می کردیم و حرف هم را به خوبی می فهمیدیم. این تعامل را با هنرمندان امروز نمی توانم به خوبی هم نسلان خودم برقرار کنم.
آن زمان کارگردان هم معنایش با حالا فرق داشت. کارگردان در واقع کسی بود که در زمان اجرا کار را نگه می داشت. تصمیم می گرفت چه کسی را بفرستد روی صحنه و درواقع نمایش را در زمان اجرا هدایت می کرد.
اصل کار بداهه بود. مثلا اگر یکی از ما در اجرا متن را فراموش می کرد، دیگری با بداهه گویی مشکل او را جبران می کرد. این نیاز به یک کار تیمی داشت و به مرور زمان ما دقیقا می فهمیدیم که در ذهن دیگری چیست.
* از سیاه های هم دوره تان هم بگویید.
**کسی دیگر آن ها را نمی شناسد. هر شهر برای خودش یک سیاه بزرگ داشت. بزرگ ترین سیاه ایران، مهدی مسی بود. رضا عرب زاده، سید حسین یوسفی و ذبیح ناصری هم بودند. ارحام صدر در اصفهان بود که همین اواخر از دنیا رفت. ارحام صدر، بیشترین انتقاد را در تئاترهایش می کرد. چون نسبت به مناسبات سیاسی آگاه بود و صحنه را به خوبی نگه می داشت و مردم او را سر انتقادهایش خیلی دوست داشتند. توکلی و سارنگ را هم به یاد دارم که مدیران موفق تئاتر بودند که مدت زیادی روی صحنه می ماندند.
* آقای افشار شاگرد هم داشته اید؟
**نه. ببینید کار نمایش این روزها علمی شده است. در دانشگاه ها به جوان ها آموزش می دهند. امروز دیگر نمایش سنتی در میان مردم نیست که بخواهند به شیوه سنتی آموزش دهند. دانشجوهای حالا هم دیگر به سراغ من نمی آیند.
*در تئاتر ایران نقش دیگری به جز سیاه بازی کردید؟
**نه. وقتی به عنوان سیاه شناخته شوی دیگر نمی توانی نقش دیگری را بگیری. حتی اگر بیشتر از سیاه مردم را بخندانی تو را نمی پذیرند و جدی نمی گیرند. آن قدر ادای صدای سیاه را درآوردم این مدل صحبت کردن در گلویم ماند. اگر مردم چهره سیاه نشده ام را نشناسند از روی صدایم می فهمند که من سیاه هستم.
*هنوز عید نوروز که می شود سیاه ها را در لباس حاجی فیروز می بینیم. قدیم چگونه کار می کردند؟
**کار آن ها با ما فرق داشت. معمولاً دو نفره کار می کردند و مثل بابانوئل غربی تلاش می کردند حال و هوای عید را به خیابان ها بیاورند. مردم دورشان جمع می شدند و به شعرهایشان گوش می دادند. یکی سیاه می شد به اسم فیروز و حاجی هم با پنبه برای خودش ریش می گذاشت و در خیابان اشعار بهاری می خواندند که خیلی هم پر مفهوم نبود.چهار یا پنج نفر در کل تهران این کار را می کردند. همه آن ها از دنیا رفتند و این سنت هم تمام شد. این هایی که این روزها لباس می پوشند و سر چهارراه ها می آیند مثل آن ها نیستند. سیاه های تئاتر هیچ وقت حاجی فیروز نشدند.
* به عنوان آخرین سؤال بفرمایید،از حمایت مسؤولان راضی هستید؟
**حقوقی هست که می گیرم مثل بقیه. نه کوتاهی نکرده اند و خوشبختانه به من بی توجه نیستند. نمی دانم شاید به این خاطر است که من تنها کسی هستم که از سیاه بازی های قدیم باقی مانده ام. شاید هم چیز خوبی در نوارهای ویدئویی که از اجراهایم دیده اند، پیدا کرده اند که شایسته احترام است.


شنبه 27 اسفند 1390برچسب:, :: 22:54 ::  نويسنده : mojtaba



شنبه 27 اسفند 1390برچسب:محافظ, امدی نژاد, :: 22:46 ::  نويسنده : mojtaba

مصطفی کواکبیان در گفت وگو با روزنامه «مردم سالاري» ارزيابي خود را از جلسه 24 اسفند بهارستان تشريح کرد.



ادامه مطلب ...


http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQQIMxoZVqvUuzCtSo7ulTotRIm9x0HGNUfoGrObDMrk-V1BVHm1A

در حالی که همیشه این «عادل فردوسی‌پور» بود که بر تصمیمات غلبه می‌کرد، به نظر می‌رسد تعطیلی دو هفته‌ای برنامه پربیننده «90» زمینه‌ای برای تعطیلی کامل این برنامه (البته با اجرای عادل فردوسی‌پور) باشد.

 

خبر رسمی پخش نشدن «90» در هفته جاری امروز رسانه‌‌ای شد در حالی که خبر آمده بود، «عادل فردوسی‌پور» تهیه کننده این برنامه شرط گذاشته که اگر با پخش برنامه «90» در روزهای اولیه هفته جاری موافقت نشود، او برنامه خود را دوشنبه روی آنتن نخواهد برد.
به گزارش انتخاب ، تعطیلی دو هفته‌ای برنامه «90» در کنار استراحت یک هفته‌ای به برنامه‌سازان «هفت»، که در جای خود تحلیل شده و جای تحلیل بیشتری هم دارد اما رخ داد اخیر را (که اعلام شده با توجه به عدم برگزاری مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاه‌های ایران در دو هفته گذشته(!) رخ داده) در جای خود باید مورد بررسی قرار داد.

 

 
آنچه مسلم است تعطیلی برنامه «90» را نمی‌توان به تعطیلی رقابت‌های فوتبال لیگ ربط داد چرا که در طول دوازده سال پخش، «نود» جز در میان فصل لیگ‌های فوتبال، در اینگونه مواقع معمولا بهانه‌ای برای تولید برای خود دست و پا کرده و به ویژه هفته‌های اخیر بازی تیم ملی و رقابت‌های باشگاهی آسیا به اندازه کافی خوراک برای روی آنتن رفتن این برنامه فراهم می‌کنند.
از سوی دیگر، تهدید «فردوسی‌پور» را باید مورد توجه قرار داد که از یک سو (با نگاهی خوش‌بینانه) می‌تواند باردیگر، نشانه‌ قدرت‌ او تلقی شود و از سوی دیگر، قدرت برتر تصمیم‌گیران را در قبال او یادآوری کند (تعطیلی دو هفته‌‌ای «90» به هر حال برای خود فردوسی‌پور و تأثیرگذاری برنامه‌اش با توجه به انتخابات پیش روی فدراسیون فوتبال نمی‌تواند خوشایند باشد).
امروز و پس از اعلام خبر پخش نشدن «90» زمزمه‌هایی در محافل مختلف خبری به گوش رسید که شاید این تعطیلی، زمینه‌ای برای ادامه نیافتن این برنامه پرمخاطب سیما با «عادل فردوسی‌پور» باشد.
اتفاقی که خیلی‌ها (به ویژه افراد مختلفی بین سیاسیون) انتظار آن را می‌کشند و تاکنون هم بنا به پرمخاطب بودن این برنامه و حمایت «پورمحمدی» رئیس شبکه سه سیما، رخ نداده است اما گویا حالا، بستر اتفاق افتادن آن فراهم شده است.
امروز مسئولان مختلف شبکه سه از مدیریت تامسئول گروه ورزش، پاسخ‌گوی خبرنگار سینماپرس و سایر رسانه‌ها نبودند و «فردوسی‌پور» نیز به سئوالات مطرح شده در پیغام‌گیر تلفن همراه خود، پاسخ نداد.
این خبر هم به گوش رسید که با توجه به این که به پایان سال 90، نزدیک می‌شویم، احتمال پخش نشدن برنامه 90 در هفته آینده هم وجود دارد!
 


جمعه 26 اسفند 1390برچسب:اخبار روز, ورزشی , عادل فردوسی پور ,honar1300, :: 10:23 ::  نويسنده : mojtaba

<script type='text/javascript' src='http://www.masbi.com/logo.aspx?rgm=mojtabamah'></script>



ادامه مطلب ...


جمعه 26 اسفند 1390برچسب:دانلود , فیلمنامه , رضایی راد, :: 10:13 ::  نويسنده : mojtaba
طرح سوال از رئیس جمهور در آخرین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در سال 90 در دستور کار قرار گرفت و پاسخ های همراه با شوخی احمدی نژاد حاشیه های زیادی به دنبال داشت که واکنش تند نمایندگان خانه ملت را برانگیخت.

به گزارش خبرنگار مهر طرح سوال از رئیس جمهور بالاخره بعد از ماهها کش و قوس سیاسی و حاشیه هایی که پیرامون خود داشت، در دستور کار امروز مجلس شورای اسلامی قرار گرفت تا نام احمدی نژآد به عنوان اولین رئیس جمهوری که توسط نمایندگان ملت مورد سوال قرار گرفته است در تاریخ کشور ثبت شود.

جلسه  پاسخ به سئوالات 79 نفر از نمایندگان با حضور 200 نماینده  به همراه 9 وزیر و معاون رئیس جمهور و 245 نفر از اهالی رسانه آغاز شد.

قرائت سوال های نمایندگان توسط مطهری

در ابتدای این جلسه علی مطهری طراح اصلی سوال از رئیس جمهور طی سخنانی ضمن تشکر از حضور رئیس جمهور در صحن علنی مجلس برای پاسخگویی به سئوالات 79 نماینده امضا کننده این طرح گفت: خوشبختانه برای اولین بار در عمر نظام جمهوری اسلامی ایران موضوع طرح سئوال از رئیس جمهور در مجلس هشتم مطرح شد که این نشان از وجود مردم سالاری واقعی در جمهوری اسلامی است.

تسهیلات مترو ، اشتغال و سهم تولید از یارانه ها و نظریه مکتب ایرانی از مهمترین محور سئوال های 79 نماینده از رئیس جمهور بود که از سوی علی مطهری در جلسه علنی مجلس و در حضور محمود احمدس نژاد مطرح شد.

نمره 20 به من ندهید نامردی و بی معرفتی است

سپس احمدی نژاد در جایگاه پاسخگویی حاضر شد و در بخشی از سخنان خود گفت:من شهادت می دهم که مجلس از همه اختیارات قانونی و فراقانونی خود برای نظارت بر دولت استفاده کرده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه وقت کشور با ارزش است و باید با هم آنرا را اداره کنیم، افزود: مسئولیت هایی که در اختیار ما و شماست برای انجام خدمت به مردم است و نباید بگذاریم که گروه بازیها و باندبازیها بر مسائل کشور تاثیرگذار باشد.
احمدی نژاد با اشاره به اینکه باید عدالت و تقوا را رعایت کنیم، تاکید کرد: مسئولیت نباید برای تثبیت قدرت استفاده شود.
وی همچنین خطاب به نمایندگان مجلس گفت: سئوال هایی که مطرح کردید خیلی سخت نبود و به نظر می رسد طراح سئوال از همان هایی بود که با شاستی فوق لیسانس گرفته است!
رئیس جمهور در پایان اظهاراتش گفت: انصاف داشته باشید حالا که می خواهید نمره دهید نمره بالایی بدهید چرا که من خوب پاسخ دادم و حتی اضافه هم نوشتم و اگر کمتر از 20 بدهید بی معرفتی و نامردی است!

 

بررسی حقوقی پاسخ رئیس‌جمهور به سئوالات نمایندگان/ مجلس بیانیه دهد

 

غلامرضا مصباحی مقدم نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اعلام اخطار اصل 88 قانون اساسی گفت: طبق اصل 88 رئیس جمهور یا وزیر موظف اند برای پاسخ به سئوال نمایندگان در صحن علنی مجلس حاضر شده و به سئوالات پاسخ دهند.
رئیس کمیسیون طرح ویژه تحول اقتصادی افزود: رئیس جمهور در جلسه امروز به سئوالات پاسخ نداده و برخلاف آیین نامه طرح سئوال کرد.
 این طراح سئوال از رئیس جمهور در واکنش به پاسخ های احمدی نژاد به سئوالات نمایندگان گفت: رئیس مجلس باید دستور دهد تا کار حقوقی دقیقی روی سئوالات نمایندگان و پاسخ های رئیس جمهور صورت گرفته و بیانیه ای از طرف مجلس در این خصوص منتشر شود.
در ادامه مصباحی مقدم با بیان اینکه رئیس جمهور در سخنانش سئوالات نمایندگان را تحریف کرد، اذعان داشت: رئیس جمهور به سئوال نمایندگان در مورد 11 روز خانه نشینی خود نیز پاسخ نداد و گفت:" احمدی نژاد و استراحت!" رئیس جمهور باید نسبت به این عملکرد خود معذرت خواهی می کرد.
 
رئیس جمهور به هیچ سوالی پاسخ نداد
 
همچنین مصطفی کواکبیان نماینده مردم سمنان نیز بعد از سخنان رئیس جمهور در تذکر قانون اساسی گفت: نجابتی که امروز آقای لاریجانی در جلسه سوال از رئیس جمهور به خرج داد بیش از حد بود. واقعاً ‌رئیس جمهور به هیچ یک از سوالات جدی و اساسی 79 نماینده سوال کننده جواب نداد و به نوعی به همه سوال کنندگان توهین شد.
وی افزود: رئیس جمهور در سخنان خود چند بار به نمایندگان توهین کرد. بنده به عنوان رئیس فراکسیون دانشگاهیان فعالیت می‌کنم آیا واقعاً‌ مدرک با زدن شاسی بیرون آمده است که رئیس جمهور این گونه سخن می گوید.
رئیس فراکسیون دانشگاهیان مجلس طی تذکر قانون اساسی گفت: نجابت رئیس مجلس در جلسه امروز طرح سوال از رئیس جمهور بیش از حد بود ، درحالی که رئیس جمهور به هیچ یک از سئوالات پاسخ نداد.

لاریجانی باید در جلسه سوال از رئیس جمهور از قانون اساسی دفاع می‌کرد

در ادامه علی اصغر یوسف نژاد نماینده مردم ساری نیز طی تذکر قانون اساسی که بعد از پایان سخنان رئیس جمهور در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس مطرح شد، با بیان اینکه موضوع طرح سوال از رئیس جمهور از نظر شکلی باعث تقویت نظام، دولت و مجلس شد گفت: متاسفانه از نظر محتوا مسایلی مطرح شد که اصلاً مورد قبول نبود.
وی افزود: دراصل 122 و 123 قانون اساسی به صراحت آمده است که رئیس جمهور باید در مقابل ملت، رهبری و مجلس مسئول باشد و در اصل 123 هم آمده است که رئیس جمهور در مقابل مصوبات مجلس مسئولیت دارد اگرچه اسم رئیس جمهور با صراحت عنوان نشده است.
نماینده مردم ساری با تاکید بر این که رئیس مجلس باید در مقابل سخنان رئیس جمهور از قانون اساسی دفاع می کرد، گفت: جلسه سوال از رئیس جمهور از نظر شکلی موجب تقویت نظام، دولت و مجلس شد.

 

همچنین علی لاریجانی در واکنش به تذکرات و اخطارهای پی در پی نمایندگان به صحبت‌های رئیس جمهور در صحن علنی مجلس گفت: مجلس جای شوخی نیست، جای مسایل جدی و مهم است.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه تعبیر رئیس جمهور مبنی بر اینکه "شاسی را فشار دادند و فوق لیسانس گرفتند"، تعبیر غلطی است افزود: این حرف‌ها جایگاهش مجلس نیست. نمایندگانی که در مجلس هستند یا از حوزه علمیه فارغ‌التحصیل شدند که مدارک حوزوی دارند یا از دانشگاه‌ها فارغ‌التحصیل شدند که مدارک دانشگاهی دارند.
وی از نمایندگان خواست به متن آئین نامه مجلس برای سوال از رئیس جمهور دقت کنند و گفت: طبق قانون اساسی رئیس جمهور به سوالات شما پاسخ داد و آیین نامه هم دستور نداده که در پایان صحبت‌های رئیس جمهور رای‌گیری شود شما هم از ما انتظار نداشته باشید که خلاف قانون اساسی و آیین نامه عمل کنیم.

همچنین در واکنش به اخطارهای قانونی نمایندگان در برابر سخنان امروز احمدی نژاد در مجلس نمایندگان طرفدار دولت ضمن جانبداری از رئیس جمهور رضایت خود را از پاسخ های وی اعلام داشتند.

از پاسخ های رئیس جمهور قانع شدم

روح الله حسینیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران با تأکید بر حق قانونی نمایندگان برای سوال از رئیس جمهور گفت: ما تمایل داشتیم در آستانه سال نو شیرینی انتخابات به کام مردم تلخ نشود اما متأسفانه هیأت رئیسه تصمیم گرفت این اتفاقات بیفتد و طرح سوال در مجلس بررسی شود.
عضو جبهه پایداری تصریح کرد: هیأت رئیسه می تواند با استناد به بازپس گیری 10 امضای طراحان سوال از رئیس جمهور، بررسی طرح سوال را در جلسه علنی، ملغی کند و یا آن را به زمان دیگر موکول کند.
در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه به نظر شما پاسخ رئیس جمهور به سوال نمایندگان قانع کننده بود یا نه، گفت: پاسخ رئیس جمهور برای بنده قانع کننده بود، معتقدم نباید جایگاه رئیس جمهور تضییع شود.

جواب ها و لحن احمدی نژاد قابل پیش بینی بود/ رئیس جمهوردرمورد هدفمندی یارانه ها و مترو به خوبی پاسخ داد

همچنین حمید رسایی از دیگر نمایندگان حامی رئیس جمهور با اشاره به انتقاد احمدی نژاد از رئیس مجلس گفت: امروز اینگونه است که اگر فردی علیه علی لاریجانی رئیس مجلس سخن بگوید قوه قضائیه به شدت برخورد می کند در طی دو هفته گذشته یک طلبه در شهر قم به دلیل پرسیدن10 سئوال از لاریجانی بازداشت شده است و حتی دبیر سیاسی 9 دی به دلیل چاپ یک مطلب در مورد ایشان بیش از 6 روز در انفرادی به سر برد.
نماینده تهران در مجلس در پاسخ به این سئوال که برخی از نمایندگان سئوال کننده از رئیس جمهور از استیضاح وی سخن می گویند، گفت: بنده استیضاح رئیس جمهور را درست نمی دانم.
ر
سایی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه نظر شما درخصوص لحن و جواب های رئیس جمهور چیست گفت: جواب ها و لحن احمدی نژاد برای ما قابل پیش بینی بود وی در خصوص هدفمندی یارانه ها و مترو به خوبی پاسخ داد.
وی در خصوص ادبیات به کارگرفته شده از سوی رئیس جمهور در این جلسه اشاره کرد و گفت: وقتی سئوال کنندگان در یک سال گذشته از ظرفیت مجلس و رسانه های همسو با خود برای انتقاد و حمله به رئیس جمهور استفاده می کنند طبیعی است که اینگونه سخنان مطرح شود.

بنابراین گزارش برخی دیگر از نمایندگان در گفتگو با خبرنگار مهر اعتراض خود را به نوع پاسخ رئیس جمهور به نمایندگان ملت ابراز داشتند 

 رئیس‌جمهور با پاسخ‌های مستند می‌توانست نمایندگان را قانع کند

بیژن نوباوه در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، با بیان اینکه برگزاری جلسه سئوال از رئیس جمهور افتخاری برای نظام جمهوری اسلامی بود، گفت: با برگزاری این جلسه به دنیا ثابت کردیم که مجلس و دولت در نظام جمهوری اسلامی به وظایف خود عمل کرده و پاسخگو هستند.
وی با بیان اینکه حضور رئیس جمهور در مجلس برای پاسخ به سئوالاتی که برخی از آنها زمانش گذشته بود، مفید بود، گفت:‌ اگر پاسخ های رئیس جمهور مستدل تر و مستندتر بود شاید بهتر نمایندگان را قانع می کرد.
وی افزود: وقتی پاسخ ها مستدل و مستند باشد با ادبیات بهتری بیان خواهد شد.
عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: ‌اگر پاسخ های رئیس جمهور به سئوالات نمایندگان مستدل تر و مستندتر بود با ادبیات بهتری بیان می شد و نمایندگان را قانع می کرد.

ادبیات احمدی‌نژاد برازنده جایگاه ریاست جمهوری نبود

همچنین مسعود پزشکیان در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، درخصوص فضای جلسه طرح سوال از رئیس جمهور و واکنش نمایندگان گفت: متأسفانه حرف های رئیس جمهور قانع کننده نبود و حتی در بعضی قسمت ها ارتباطی به سوال های مطرح شده نداشت.
وی با بیان اینکه احمدی نژاد برخی جواب ها را سطحی بیان کرد، گفت: اگر آیین نامه داخلی مجلس اصلاح نشود این روند در آینده هم ادامه خواهد داشت.
پزشکیان تصریح کرد: مشکل آیین نامه داخلی مجلس این است که تنها 15 دقیقه به سوال کنندگان وقت داده می شود به دلیل اینکه سوالات تخصصی است لازم است در برخی مواقع چندین نفر که در زمینه سوال مورد نظر تخصص دارند آن را مطرح کنند تا جواب کافی گرفته شود. اما به دلیل ضعف فعلی آیین نامه بالاجبار باید یک نفر صحبت می کرد که آقای علی مطهری از طرف سوال کنندگان انتخاب شد.
نماینده مردم تبریز به ادبیات رئیس جمهور در جلسه سوال اشاره کرد و گفت: این ادبیات برازنده جایگاه ریاست جمهوری نبود، باید بگویم طراحان سوال از رئیس جمهور بسیار تلاش کردند، که محترمانه حرف بزنند اما ایشان در جواب های خود ادبیات درستی نداشتند و به نوعی به یک مملکت و کشور توهین کردند.

 در حق طراحان سئوال اجحاف شد

علیرضا محجوب در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر با بیان اینکه جلسه سئوال از رئیس جمهور جلسه خوبی بود، گفت:‌ در جلسه امروز سئوالاتی که شاید حدود یک سال از تاریخ مصرفش می گذشت مطرح شد و رئیس جمهور علی رغم تلاش های قبلی برای عدم حضورش در مجلس، در مجلس حاضر شد و این امر موفقیت بزرگی است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود:  رئیس جمهور طبق قانون اساسی فقط باید به سئوالات پاسخ می داد ولی تلاش کرد سئوال را با سئوال پاسخ دهند.
وی با بیان اینکه امروز در حق طراحان سئوال از رئیس جمهور اجحاف شد، گفت: رئیس جمهور سئوالات را پیش از این مطالعه کرده بود بهتر بود، ابتدا پاسخ سئوالات را می داد و پس از آن نماینده سئوال کنندگان صحبت می کرد، این حقوق سئوال کنندگان مغفول ماند.

هدف اصلی سئوال از رئیس جمهور فعال کردن ظرفیت نهفته قانون اساسی بود

مجید نصیرپور در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر با بیان اینکه اصلی ترین هدف طراحان سئوال از رئیس جمهور فعال شدن ظرفیت‌های نهفته قانون اساسی بود، گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی از ظرفیت‌های خوبی برخوردار است که تاکنون اجرایی نشده است و امروز با برگزاری جلسه سئوال از رئیس جمهور شاهد اجرایی شدن یکی از اصول قانون اساسی بودیم.
نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی در خصوص پاسخ های رئیس جمهور به نمایندگان گفت: ادبیات احمدی نژاد امروز در حد و اندازه رئیس جمهور ایران اسلامی نبود و گفتمان ایشان از سطح پایینی برخوردار بود. امروز ایشان شوخی‌های بی موردی با مجلس کردند.

رئیس‌جمهور بر صحت و سقم اظهارات غیرکارشناسی تأمل بیشتری کند

همچنین رئیس دیوان محاسبات کشور طی نامه‌ای با رد اظهارات رئیس جمهور درباره حضورش در برنامه تلویزیونی و اظهار نظر درباره تخلف یک میلیاردی دولت، گفت: انتظار می رود ریاست محترم جمهوری در مقام دفاع از حقوق ملت در صحت و سقم فرمایشات خود تأمل بیشتری داشته و از ایراد تهمت ناروا به اشخاص خودداری فرمایند.
عبدالرضا رحمانی فضلی رئیس دیوان محاسبات کشور طی نامه ای خطاب به رئیس مجلس، پاسخ مطالب مطرح شده از سوی ریاست جمهوری در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲۴ اسفندماه) را بیان و خواهان قرائت آن در صحن علنی مجلس شورای اسلامی شد.
در بخشی از این نامه آمده است که ریاست محترم جمهوری در خانه ملت و در پیشگاه نمایندگان مردم اعلام نمودند که ریاست دیوان محاسبات در ایام انتخابات ریاست جمهوری در سال ۸۸ در رادیو و تلویزیون حضور پیدا کرده و در خصوص پرونده فوق الذکر اظهار نظر نموده است ضمن تکذیب این امر از ایشان خواهشمندیم به منظور اثبات ادعای خود مبنی بر حضور اینجانب در صدا و سیما مستندات مربوطه را ارائه فرمایند. انتظار می رود ریاست محترم جمهوری در مقام دفاع از حقوق ملت در صحت و سقم فرمایشات خود تأمل بیشتری داشته و از ایراد تهمت ناروا به اشخاص خودداری فرمایند.
 

 این چه دولت‌داری است که وزیر خارجه بدون اذن رئیس جمهور کشور را ترک کند
 
همچنین جواد جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه نیز در اخطاری با استناد به اصل 123 قانون اساسی از آنچه "پاسخ شوخی‌ مآبانه رئیس جمهور به سوالات نمایندگان" خواند، به شدت انتقاد کرد و گفت: مردم انتظار دارند مسائل مهم و جدی در مجلس مطرح شود نه اینکه آقای رئیس جمهور با نمایندگان مجلس به شوخی رفتار کند.
وی همچنین با اشاره به اظهارات رئیس جمهور که به شوخی به نمایندگان گفته بود اگر نمره‌ای کمتر از 20 به پاسخ‌های او بدهند، بی‌معرفتی کردند، گفت: این گونه ادبیات از سوی رئیس جمهور درست نیست اگر بنا باشد مجموعه این واژگان و این نامردی‌ها علیه دولت استفاده شود‌،‌ آیا منصفانه است.
جهانگیرزاده با اشاره به پاسخ رئیس جمهور  به سؤال نمایندگان درباره چگونگی برکناری وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: آقای رئیس جمهور می‌گوید که وزیر خارجه بدون اطلاع وی به ماموریت رفته بودند. خب این چه دولت‌داری و کشورداری است‌ مگر می‌شود وزیر خارجه بدون وزیر خارجه‌ای که حامل پیام رئیس جمهور است، بدون اذن رئیس جمهور کشور را ترک کند و این طور شود که طرف خارجی به وی بگوید که وی برکنار شده است. آیا مردم با این شرایط به ما نمی‌خندند.
 


چهار شنبه 24 اسفند 1390برچسب:طرح سئوال,احمدی نژاد,منبع:خبر گزاری مهر, :: 23:9 ::  نويسنده : mojtaba
انتقاد نمایندگان از شوخی‌های گزنده رئیس جمهور
عده ای از نمایندگان مجلس در تذکراتی نسبت به شوخی های رئیس جمهور که آن را توهین آمیز خواندند انتقاد کردند.
 

 

 
مهر:تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از پایان طرح سئوالات از رئیس جمهور و ترک جلسه از سوی وی با بیان تذکراتی نسبت به شوخی های انجام گرفته توسط رئیس جمهور انتقاد کردند.

از جمله تذکر دهندگان محمدرضا خباز نماینده کاشمر بود که عبارت رئیس جمهور که "اگر به من کم تر از نمره 20 بدهید نامردی و بی معرفتی است" را زننده خواند و گفت حتی این عبارت را در بیان تذکرم به کار نمی برم.

خباز همچنین نسبت به این حرف رئیس جمهور که "طراح سئوال با زدن شاسی فوق لیسانس گرفته است" انتقاد کرد و گفت: طراح سئوال آقای دکتر مطهری هستند که مدرک دکترا دارند این چه حرفی است که رئیس جمهور می زند؟

همچنین چند تن دیگر از نمایندگان نسبت به ادبیات به کار گرفته از سوی رئیس جمهور انتقاد کردند که لاریجانی نیز در پاسخ به این تذکرات به نوعی نشان داد که اظهارات رئیس جمهور مناسب نبوده و البته مجلس هم نیاز به تایید کسی ندارد محل قانونگذاری است و باید کارش را انجام دهد.
 


چهار شنبه 24 اسفند 1390برچسب:طرح سئوال,احمدی نژاد,منبع:mehrnews,com, :: 23:5 ::  نويسنده : mojtaba

 

آلبوم موسیقی 'تنها نخواهم ماند' كیهان كلهر منتشر شد

آلبوم موسیقی 'تنها نخواهم ماند' کیهان کلهر منتشر شد تهران- 'تنها نخواهم ماند' به عنوان تازه ترین اثر موسیقایی کیهان کلهر با همکاری علی بهرامی فرد منتشر شد. به گزارش روز دو شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا ، در این آلبوم موسیقی هشت قطعه 'راز و نیاز باآسمان'،'کجایی‌'،'ظهر گرم تابستان'، 'سرودی برای باران'،'من به فریاد'،'چیدن ستاره' ، 'شکوه' و 'تنها نخواهم ماند' ارائه شده است . این آلبوم پیش از این در تالار وحدت در قالب کنسرت این دو هنرمند برگزار شده بود.آلبوم'تنها نخواهم ماند'به بداهه نوازی ساز شاه کمان و سنتوربم در آواز اصفهان و افشاری اختصاص دارد..



سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:خبر ,موسیقی,منبع:خبر گزاری جمهوری اسلامی, :: 13:7 ::  نويسنده : mojtaba

 

عباس غزالی پس از ۵ سال به صحنه تئاتر باز می گردد

خبرگزاری دانشگاه آزاد - ۲ ساعت قبل

خبرگزاری آنا :اردیبهشت سال آینده، سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان میزبان نمایش "ساق های لاغر کم خون"می شود.

به گزارش گروه ادب و هنر خبرگزاری آنا ، عباس غزالی که پس از سریال "وضعیت سفید" مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است، پس از گذشت ۵ سال مجددا به صحنه تئاتر باز می گردد.



این بازیگر که کار خود را از کانون فرهنگی و هنری "حر" آغاز کرده، فعالیت های زیادی در عرصه تئاتر داشته است.



اکنون نیز به همراه گروه تئاتر "امپرسیون" و با نمایش "ساق های لاغر کم خون" که غلامرضا سلیمان تاش نویسندگی و کارگردانی اش را عهده دار است به روی صحنه خواهد آمد.



در این نمایش که به زندگی یک زوج جوان می پردازد، علاوه بر عباس غزالی، بهروز خرم و لیندا کیانی به ایفای نقش می پردازند.



گفتنی است که لیندا کیانی با نمایش "ساق های لاغر کم خون" برای اولین بار پا به عرصه تئاتر می گذارد.



از دیگر عوامل این نمایش می توان به ندا پارسا برنامه ریز و دستیار کارگردان و احمد امیدزاده طراح صحنه اشاره کرد.



نمایش "ساق های لاغر کم خون" اردیبهشت ماه سال آینده در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان به صحنه می رود.



شایان ذکر است، گروه تئاتر "امپرسیون" آخرین بار "نمایش پرسه های موازی" به کارگردانی پیام لاریان را تابستان ۹۰ در فستیوال آی تی اس هلند و تور اروپا اجرا کرد.



همچنین کار بعدی این گروه نمایش "صابر ابر بودن" به کارگردانی بهروز خرم است که خرداد ۹۱ در مجموعه تئاتر شهر به صحنه خواهد رفت.




سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:خبر , تئاتر ,منبع دانشگاه آزاد, :: 13:3 ::  نويسنده : mojtaba

 


 
شبکه آموزش سیما قصد دارد سریالی با مضامین قرآنی و مذهبی به تهیه‌کنندگی محمدرضا شریفی‌نیا و کارگردانی افرادی نظیر داوود میرباقری و ابراهیم حاتمی‌کیا بسازد.به گزارش فارس، در مراسم اعلام ویژه برنامه‌های نوروزی شبکه آموزش، اسحاق علمداری قائم مقام شبکه گفت: شبکه آموزش قصد دارد در سال ۹۱ یک سریال حاوی آیتم‌های نمایشی قرآنی بسازد.وی ادامه داد: این مجموعه به تهیه‌کنندگی محمدرضا شریفی‌نیا ساخته می‌شود و هر اپیزود را کارگردان‌هایی نظیر ابراهیم‌ حاتمی‌کیا، داوود میرباقری، سیدضیاءالدین دری، کیانوش عیاری و ... برعهده خواهند داشت.علمداری درباره انتخاب شریفی‌نیا به عنوان تهیه‌کننده تصریح کرد: شریفی‌نیا فرد شناخته‌ شده‌ای در عرصه..


سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:سینما, خبر, منبع خبر گزاری جمهوری اسلامی, :: 12:59 ::  نويسنده : mojtaba


مرقعات ایرانی

مرقعات و آلبوم¬های ایرانی از سدة نهم و دهم هجری
دیوید ج. روکسبورگ
انتشارات دانشگاه ییل، لندن، 2005 میلادی
51 تصویر رنگی، 125 تصویر سیاه و سفید، 380 صفحه

درمیان کتاب¬ها و پژوهش¬هایی که در گسترة نقـاشــی ایرانی دوران ¬اسلامی انجام گرفته ¬است، به¬ندرت به آثاری برمی¬خوریم که جز از پرداختن به تاریخ نقاشی و ویــژگـی¬های سبــک¬شناختی نگاره¬هــا و شناسایـــی و تجزیه و تحلیل آثار هنـرمندان، به جنبــه¬های دیگر هنــر کتاب¬آرایی ایرانی پرداخته باشند. کتاب مفصل و پژوهش کم¬نظیر دیوید روکسبورگ دراین میان نمونه¬ای استثنا به¬شمار می¬رود. محقق در این کتاب تمرکز خود را به بــررسی مرقعات و مجمـوعـه¬ها و کلیة مواد و مسایل فنی و سبک¬شناسی آن¬ها منحصــر کـرده است .
«مرقع مجموعه¬ای از قطعات طراحی، نقاشی و خوشنویسی ¬است که در دفتری مجلد به¬¬طرزی خاص ترتیب یافته¬ باشد. حواشی¬ صفحات معمولاً با تذهیب یا تشعیر آرایش¬ می¬یابند و اسامی سفارش¬دهنده و گردآورنده و گاه شرحی به¬عنوان مقدمه در ابتدا و نیز تاریخ اتمام¬کار در انتهای دفتر درج می¬شود.
مرقـع¬سـازی در ایــران از میانــة سـدة شانــزدهم م./ دهم هـ.ق. معمول شد. این با آغــــاز کاهش سفـارش¬های کتـاب¬آرایـی مقــارن ¬بود. مـرقع بهرام ¬میرزا صفـوی (بـه ¬کـوشش دوست¬محمد)، مـرقــع ¬امیـرحسین ¬بیـگ (به¬ سـرپــرستی مالک دیلمی) و مــرقع گلشن (به¬دستور جهانگیرشاه¬ گورکانی) از مشهورترین مرقعات حاوی آثار استــادان ایرانــی به ¬شمـار می¬آیند.» [پــاکباز، رویین (1378)، دایرة¬المعارف هنر، تهران، فرهنگ معاصر]
در این کتاب، مجموعه¬ها و مرقعات آفریده شده در دربارها و کارگاه¬های هنری ایران سدة پانزدهم/ نهم و شانزدهم/ دهم مورد بررسی قرار گرفته و ویژگی¬ها و تفاوت¬های آن¬ها به بحث گذاشته شده است. ویژگی¬های فیزیکی و ظاهری، شیوه¬های ساخته و سرهم شدن مرقعات و محتـویات آن¬ها همگی مـــورد پژوهش قرار می¬گیرند. نویسنده با تأکید، معرفی و تحلیل هفت مرقع مهمی که در دوره¬های تیموری و صفوی خلق شده است، تاریخ و تحولات این¬گونه نسخه¬های خطی و کتاب¬آرایی و ارتباط و پیوستگی¬های مرقعات با کاربست¬های فرهنگی را شناسایی و بازسازی می¬کند. چکیده¬نگاری، تبارشناسی، ارزش و اعتبار و جایگاه اجتماعی مرقعات، روند ساخت و حکایت جابه¬جایی مرقعات در طول تاریخ، از بخش¬های دیگر این پژوهش گسترده هستند. بررسی تولیدات هنری کارگاه¬ها، مقـام و جایگاه هنـرمند، شیوه¬های گوناگون مرقع¬سازی، ابزار و وسایل کار، چگونگی کنش متقابل میان کتاب¬ها و مرقعات از دیگر مباحث کتاب هستند. بیشتر170 تصویر ارایه شده در این کتاب برای نخستین بار است که عرضه و معرفی می¬شوند.
برخی عناوین فصل¬ها و مقالات کتاب عبارتند از:

- مرقعات ایرانی

- نخستین نگاه: مرقع خوشنویسی بایسنقر

- در کارگاه، مرقعات تیموری

- احیای کتاب¬ها

- سه مرقع عصر صفوی میانة سدة دهم

- مرقع بهرام¬میرزا ( 45 – 1544 م )

- موخره ، آشنایی دوباره ، وضعیت جدید

دیوید ج روکسبورگ، استاد تاریخ هنر و معماری دانشگاه هاروارد، از متخصصان و پژوهشگران مهم عرصة هنــر کتاب¬آرایی اسلامی و به¬ویژه مرقعات ایرانی است.
این کتاب در سال 2005 میلادی، با چــاپ بسیار نفیس و نگاره¬هــا و تصاویــر عالـی، در لندن و توسط دانشگاه ییل به چاپ رسیده است.


هنرهای فیگوراتیو در سده¬های میانة اسلامی و معماری بهزاد

مایکل بری
با مقدمه¬ای از استوارت کری¬ ولش
انتشارات فلاماریون، سال 2004 میلادی، پاریس
215 تصویر رنگی، 407 صفحه

پیکرنگاری و نقاشی فیگوراتیو را به¬جرأت می¬توان اساس و ساختار نگارگری ¬ایرانی ¬دانست. کمتر نگاره و نقاشی را بتوان در هنــــر نگارگـری ایران سراغ گرفت که پیکره¬های انسانی در آن حضـــور نداشته ¬باشند. طبیعت¬پـردازی، منظـرة دشت، کـوه، درختــان و... همگی تنها بهانه¬ای برای جلوه و حضور پیکره¬ها هستند. مایکل¬ بری در این اثر، با بررسی و شناسایی نمادهای گوناگون بصری رمزآمیزی که در نگاره¬های پیکره¬دار آفریده¬شده در سده¬های میانة اسلامی کاربرد داشته، به معرفی، تجزیه و تحلیل و نقد هنر فیگوراتیو در نقاشی ایرانی- اسلامی و دیگر کشورهای همسایه می¬پردازد و به¬ویژه هنرهای فیگوراتیو عصر طلایی هنر اسلامی مربوط به سده¬های چهاردهم م./ هشتم هـ¬ .ق و شانـزدهم م./ دهم هـ¬ .ق مورد تأکید و بـررسی قرار می¬گیرد.
این کتاب با تکیه بر اصول حرفه¬ای پژوهش به شناخت و رمزگشایی ویژگی¬های تمثیلی و مجازی و نمادین سنت¬های بصری و جلوة آن در قالب نمادهای مذهبی می¬پردازد. در این میان به¬ویژه آثار استاد بزرگ نگارگری ایرانی، بهزاد در اوج دوران شکوفایی¬اش در سدة یازدهم م./ نهم ¬هـ .ق، در دربار هرات مورد بررسی و پژوهش قرارمی¬گیرد. بهزاد که استاد مسلم نقاشی ایرانی بود، جلوه و شخصیت اسطوره¬ای و رمز¬آلودی در هنر ایران و جهان اسلام دارد. این تحقیق را می¬توان از نمونه¬های ارزشمند پژوهش و تحلیل علمی در رابطه با آثار استاد بهزاد دانست.
عناوین برخی از فصل¬های کتاب عبارتند از:

- نگاه و زبان بهزاد

- نقاشی ایرانی

- ساختار و شکل هنر فیگوراتیو اسلامی از سدة هشتم¬ تا شانزدهم میلادی

- معمای بهزاد
و ...

مایکل¬ بری، متخصص و پژوهشگر هنرها و فرهنگ¬ ایران، هند، پاکستان و افغانستان است و در دانشگاه هاروارد زیر نظــر استـوارت¬ کری ¬ولش به¬ مطالعة هنــر¬های¬ اسلامی می¬پردازد. وی صاحب تألیفات گوناگونی دربارة رمزشناسی و نمادپردازی در معماری اسلامی و هنرهای تصویری ایرانی دوران اسلامی است.
کتاب با چـــاپ بسیار نفیس و تمام¬رنگـی، حــاوی نگاره¬ها و تصاویر بسیاری است که می¬تواند مورد استفادة هنـرپژوهان قرار گیرد.

 



سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:نگارگری,عصر اسلامی,honar1300, :: 12:36 ::  نويسنده : mojtaba

این اثر را احتمالا کمتر دیده اید ..

WWW.NEGARGAR.BLOGFA.COM

در عصر قاجار شخصی به نام میرزا رضی الدین طالقانی ملقب به صنیع همایون می‏زیست که در مجمع‏الصنایع ناصری الماسیه کار می‏کرد. وی از نقاشان و مذهبان تردست و چابک قلم اواسط دوره قاجار بود.

اگرچه از تاریخ و آغاز و انجام زندگی وی اطلاع دقیقی در دست نیست. به استناد پاره ای از آثار هنری به جا مانده‏اش می‏توان گفت وی در فواصل سال‏های 1299 هجری قمری تا 1322 هجری قمری فعالیت وسیع هنری داشته تا زمان مظفرلدین شاه زیسته است. میرزا رضی‏الدین طالقانی علاوه بر آنکه در نقاشی ایرانی‏سازی، شبیه‏سازی افراد و نقاشیهای مینایی از توان هنری استادانه‏اش برخوردار بود در تذهیب و تشعیر و زرنشانسازی و طلااندازی و حل‏کاری مهارتی بلامنازع داشت. ورود وی به ریزه‏کاریهای فنی هنر تذهیب در حدی بود که از معاصران وی کمتر کسی می‏توانست به اعمال روش ماهرانه‏اش در دقایق این هنر نائل آید و با او که در نقش بستن پیچک‏های خوشه‏انگوری، طاووس‏ها و ریسه‏گل‏های رنگین و شمسه‏های زرافشان از قدرت قلمی شگرفی برخوردار بود برابری کند یا همسان و پا به پای او به تقلید نگارگریهای دوره تیموری و صفوی بپردازد با مهارت از پس رونگاری نقاشی‏های استادان پیشین برآید.

این توانایی هنری موجب شد بتواند در مواجهه با خارجیانی که به نگارگریهای پیشین ایران به دیده تحسین می نگریستند و به جای نقاشی‏های مکتب ایرانی‏سازی متداول در دوره قاجار یا طبیعت سازی‏های الهام یافته از نقاشی‏های کلاسیک غربی در جست و جوی نقاشی‏ها و نسخ خطی مصور تیموری و صفوی بر می‏آمدند به عرضه آثاری روی آورد که به تقلید نگارگری‏های مورد علاقه غربیان در کارگاه خود می‏کشید.

پس از چندی در قبال توجه روز افزون اروپائیان به این نوع آثار با گردآوری تنی چند از نقاشان جوان و با استعداد در آن کارگاه به تجدید حیات هنری پیشین همت گمارد. نگارگری سنتی معمول در دوره‏های تیموری و صفوی را که در اصطلاح خارجیان مینیاتور نامیده می‏شد و نقاشان ایرانی مصطلحاًً چینی‏سازی می‏گفتند از نو بازسازی و باب کند.

یکی از نقاشان جوانی که به کارگاه میرزا رضی‏الدین طالقانی راه یافت، زنده یاد میرزا آقا امامی نقاش مشهور سده اخیر بود که مانند نیاکان هنرورش سادات درب امامی اصفهان با داشتن جامه روحانی و پای بندی به مبانی دینی به نقاشی می‏پرداخت . وی پس از آموختن رموز نقاشی سنتی قاجار نزد استادان فن مقیم اصفهان برای تکمیل هنرآموزی به تهران رفت و در محضر میرزا رضی‏الدین طالقانی دقایق تذهیب و تشعیر و نقاشی به سبک دوران های تیموری و صفوی را فرا گرفت. پس از بازگشتن به اصفهان با دایرکردن کارگاهی در سرای سنگ تراشان و با بکار گماردن هنرمندانی که در شعب مختلف هنری استادی داشتند، مجمع هنری فرمندی بر پا ساخت. علاوه بر آن که به طراحی و نقاشی ظرایف پرداخت که امروز زیب مجموعه‏های خصوصی و موزه‏های عمومی یادآور دستان پرتوان هنرمندی است که در عرصه هنرهای ترسیمی ایران آثاری پرشکوه آفرید و در احیا و اعتلای هنر نقاشی سنتی ایران نقشی بزرگ ایفا کرد. با ایجاد کانون هنری پر فروغی که از تابش وجود هنرمند وی نور می‏گرفت به آموزش هنرجویان مستعدی نائل آمد که پس از وی در سلک ناموران هنر ایران جایگزین شدند. هنر رو به زوال نگارگری را از نو به صورت هنر فاخر ملی در محافل هنری جهان  مطرح ساختند. چنان که امروز از شاگردان افتخارآفرین استاد چابک قلم معاصر محمود فرشچیان بر ستیغ کوهسار هنر جای دارد و به مدد کلک شیرین نگار معجزه‏گرش نگارگری معاصر ایران را با هویتی نوین در انظار جهانیان اعتباری شایسته می‏بخشد.

در حقیقت از نقاشان در کشاکش هنری بین غربگرایی و بازگشت به سنن نگارگری پیشین با تحول طبیعی منطبق با شرایط درونی و برونی جامعه ایرانی در آثار زیبنده وی تجلی می‏یابد. به ویژه آنکه جریان تقابل سنت و تجدد در مسیر دیگری نیز به کلک افتخارآفرین این استاد نامی ختم می‏شود. چه در تغییر  و تحول تاریخی مراکز رسمی آموزش هنری نیز می‏بینیم از تربیت یافتگان مدرسه صنایع مستظرفه کمال الملک که شیوه آموزشی‏اش دقیقاً روی به انگاره‏های غربی و طبیعت‏سازی‏های کلاسیک اروپایی داشت، دو تن در مایه‏وری هنری استاد فرشچیان موثر بوده اند. اینان زنده یادان هادی خان تجویدی و عیسی خان بهادری‏اند که پس از کسب فیض و هنرآموزی در محضر کمال الملک سنت دیرین را با دخل و تصرفاتی نشات یافته از تحول زمان و الهاماتی که از طبیعت سازیهای اروپایی گرفتند بر تقلید محض و الگوبرداری از هنر غربی برتر دانستند. در مدرسه صنایع قدیمیه به مدیریت حسین طاهرزاده بهزاد به تدریس نگارگری سنتی پرداخنتد. گرچه هادی خان تجویدی که از زمره نوابغ هنری است در اوان جوانی روی بر نقاب خاک کشید ولی سیطره نفوذ معنوی و راه گشایی هنری‏اش که طیف وسیعی از نقاشان ایرانی را تحت تاثیر قرارداد به طور غیر مستقیم موثر افتاد و آموزش هنری عیسی خان بهادری که پس از تدریس در مدرسه صنایع قدیمیه تهران در هنرستان اصفهان مشغول کار شد از نزدیک در هدایت هنری استاد فرشچیان نقشی اساسی ایفا کرد. به این سان سهم غیرقابل انکار آن دو نقاش بزرگ مضافاً بر فضل تقدم و حضور مدام شادروان استاد محمدحسین مصور الملکی در اصفهان و تکاپو و اعتبار هنری او و نقاشان نام آور چیره‏دست دیگر چون استاد حسین بهزاد در تهران و کوشش جمعی آنان در احیای هنر نگارگری ملی پس از قرن ها وقفه و رکود مشهود در نگارگری سنتی و سال ها سرگردانی نقاشان ایرانی، با رخ داد شکوفایی کلک نقش‏آفرین فرشچیان و مکتب او به ثمر رسید. به آن درجه از کمال مطلوب نزدیک شد که با جامعیت معنوی ناشی از بداهت فکر و شاخصیت طراحی، منضم به زیبایی نقوش و ظرافت تلفیق و ترکیب خطوط از مرز زمان پا فراتر نهاد. با القای فیض متوالی از تجلی هنری و مکاشفه ذهنی نقاش متفکری اشراقی بر آثار اجله هنرمندان پیشین سبقت جست . این جمله تحقق نیافت مگر با قابلیت کلی بهره‏وری ازمبدا فطرت و ملکه ذاتی هنری و کشش درونی عرفانی‏اش مضافاً بر وجه اکتسابی هنرش مشتمل بر نشو و نما یافتن در حال و هوای هنرآمیز و عرفان‏آگین اصفهان یعنی برخورداری از جاذبه هنری عرفانی شهری که علاوه بر الهام از مواریث هنری پیشین به مظاهر عینی معماری پر شکوه سلجوقی و ابنیه نقش‏آذین صفوی مزین بود.

مکتب نقاشی وی مکتبی است متعهد به ارائه بدایع طبیعت نشات یافته ذوق و اندیشه و ادراک نقاشی که می خواهد از پس پرده الهام ذهن صیغلی‏اش بیننده را به دنیای رمز‏آگین برتر از طبیعی هدایت کند که واهب مواهب همت بر او گشوده است. تا در میان باغ تنهایی آدمی با طبیعت آمیزش دل‏پذیر واقعیت و اسطوره و تجسم و تخیل را در قالب نقوش چشم نواز مکتبی بنگردکه بر پایه آگاهی از انگاره‏های جهان شمول هنر شکل می‏گیرد و در مسیر تعالی هنر به پیش می‏رود استاد محمود فرشچیان هنرمند بزرگی است که خوشبختانه قدر ور در زمان حیات مجهول معاصران نمانده، علو مرتبه هنری‏اش همواره ملحوظ هنردوستان است.

( نویسنده مقاله منوچهر برومند/پاریس -  برگرفته از مجله شوکران )

WWW.NEGARGAR.BLOGFA.COM



سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:, :: 12:33 ::  نويسنده : mojtaba

نگارگری ایرانی به عنوان هنری برگرفته از مفاهیمی چون تعالی روح و رسیدن به عالم معنا و جاودانگی با نگرش حقیقت گرا و هنر قدسی در سراسر دنیا شناخته شده است.

نگار ( نگاریدن و نگارشتن ) در فرهنگ‌ها با معانی متعددی چون نقش و نقاشی به کار رفته است.

در حقیقت نگارگری مفهوم عام دارد و روش‌ها و سبک‌های گوناگون نقاشی ایرانی را شامل می‌شود؛ چه آنها که در کتاب و نسخه‌های خطی صورت گرفته شامل: تذهیب، تشعیر، حاشیه سازی، جدول کشی، گل و مرغ و چه آنها که بر دیواربناها و بوم‌های دیگر انجام شده است.

درواقع هنرمند نگارگر آنچه را که در پرده خیال دیده است به تصویر می‌کشد و در این راه با چنگ انداختن به ریسمان الهی و بهره‌گیری از تعالیم اسلامی به خلق اثر هنری ایرانی اسلامی می‌پردازد.

از سوی دیگر، نگار در ادبیات عرفانی ما ذات باری تعالی است و در ادبیات عاشقانه نیز به معشوق می‌گویند و در هنر نگارگری خداوند،نگار حقیقی است و همه نگاه‌ها به اوست و او نیز در صورت های مختلف به جلوه گری می‌پردازد.

نگاره، نگارستان و نگارخانه از مشتقات نگارگری هستند. این کلمات که هر کدام معنی خاص خود را دارند به صاحب نام خود تقدس می‌بخشد زیرا هر کدام به نوعی جلوه حق یا جایی برای نمایش و یا نگهداری این جلوه‌ها هستند.

نگاره‌ها در نگارگـری بر خـلاف تعـریف علمی‌شان یکسان هستند ولی مراتب دارند و طلا اوج تجلی رنگ‌ها و نقره اوج خفـای آنها هستند و رنگ‌ها در دو مقـام تلـوین و تمکیـن در اثر هنری جلوه‌گری می‌کنند.

تلوین‌ها رنگ به رنگی در نگارگری است که یک اثر از رنگ‌های زیادی تشکیل شده است و تمکیـن به زمانی می‌گوینـد که رنگ در جای خود بنشیند.

با این تعریف نگارگر، تصویرکننده جلوه حق است و گاهی به مقامی می‌رسد که از حق چهره می‌کند و آن را چهره گشایی می‌نامند.

تاریخچه نگارگری دینی نیز به تصویرسازی قصص قرآنی و کتب مقدس آسمانی در اواخر سده 7 تا 12 هجری زمانی که مغولان به ایران حمله کردند،باز می‌گردد.

البته از همان دوران تصاویر زیادی از قصص انبیاء، آیات قرآنی، سوره‌ها، حاشیه، جلد، میان سطرها در نسخ‌های معراج‌نامه، جوامع‌التواریخ، مقامات حریری، مجموعه قصص انبیاء و کتب بسیاری چاپ و حتی به صورت رقعه دیده شده است.

در هنر نگارگری قرآن، اگر در راه دین قلمی زده شود و رنگ و طرحی به سفیدی کاغذ نقش ببندد همگی در ستایش آفریننده زیبایی‌ها است.

در کلامی دیگر اگر شعر حافظ برای جهانیان نیاز به ترجمه دارد، نگارگری، تذهیب و تشعیر، نقش و رنگ‌شان احتیاج به هیچگونه تفسیر و ترجمه‌ای ندارد.

 



سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:, :: 12:28 ::  نويسنده : mojtaba
مراسمی که قرار بود از سوی سینماگران ایرانی در تقدیر از اصغر فرهادی برگزار شود به علت مجوز ندادن وزارت ارشاد لغو شد.

دو تشکل صنفی سینمای ایران قصد داشتند امروز (دوشنبه) مراسمی در تقدیر از اصغر فرهادی، برنده‌ی جایزه‌ی اسکار، در تالار ایوان شمس برگزار کنند اما مجوز لازم از سوی وزارت ارشاد برای برگزاری اين مراسم صادر نشد.

برنامه‌ریزان این جشن در بيانه‌ای که پس از لغو مراسم منتشر کردند خطاب به اصغر فرهادی نوشته‌اند: بنا بود فقط بگوييم خسته نباشيد و دست مريزاد. متوليان فرهنگی نگذاشتند. افسوس.


سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:, :: 12:1 ::  نويسنده : mojtaba
دو شنبه 22 اسفند 1390برچسب:, :: 22:23 ::  نويسنده : mojtaba
دو شنبه 22 اسفند 1390برچسب:, :: 22:15 ::  نويسنده : mojtaba

حسین پناهی

دیوونه کیه؟
عاقل کیه؟
جونور کامل کیه؟
واسطه نیار، به عزتت خمارم
حوصله‌ی هیچ کسی رو ندارم
کفر نمی‌گم، سوال دارم
یک تریلی محال دارم
تازه داره حالیم می‌شه چی‌کاره‌ام
می‌چرخم و می‌چرخونم ٬ سیاره‌ام
تازه دیدم حرف حسابت منم
طلای نابت منم
تازه دیدم که دل دارم، بستمش
راه دیدم نرفته بود، رفتمش
جوونه‌ی نشکفته رو٬ رستمش
ویروس که بود حالیش نبود هستمش

جواب زنده بودنم مرگ نبود؛ جون شما بود؟
مردن من مردن یک برگ نبود؛ تو رو به خدا بود؟

اون همه افسانه و افسون ولش؟
این دل پر خون ولش؟
دلهره‌ی گم کردن گدار مارون ولش؟
تماشای پرنده‌ها بالای کارون ولش؟
خیابونا، سوت زدنا، شپ شپ بارون ولش؟

دیوونه کیه؟
عاقل کیه؟
جونور کامل کیه؟
گفتی بیا زندگی خیلی زیباست؛ دویدم
چشم فرستادی برام تا ببینم؛ که دیدم

پرسیدم این آتش بازی تو آسمون معناش چیه؟
کنار این جوب روون معناش چیه؟
این همه راز، این همه رمز
این همه سر و اسرار معماست؟
آوردی حیرونم کنی که چی بشه؟ نه والله!
مات و پریشونم کنی که چی بشه؟ نه بالله!
پریشونت نبودم؟
من،
حیرونت نبودم؟

تازه داشتم می‌فهمیدم که فهم من چقدر کمه
اتم تو دنیای خودش حریف صد تا رستمه
گفتی ببند چشماتو وقت رفتنه
انجیر می‌خواد دنیا بیاد، آهن و فسفرش کمه

***

چشمای من آهن انجیر شدن
حلقه‌ای از حلقه‌ی زنجیر شدن
عمو زنجیر باف زنجیرتو بنازم
چشم من و انجیرتو بنازم

دیوونه کیه؟
عاقل کیه؟
جونور کامل کیه؟

حسین پناهی

آلبوم: سلام خداحافظ (شعر و صدای حسین پناهی)

دانلود شعر دیوونه کیه؟ عاقل کیه؟ با صدای حسین پناهی



دو شنبه 22 اسفند 1390برچسب:, :: 1:11 ::  نويسنده : mojtaba

 



دو شنبه 22 اسفند 1390برچسب:خطاطی ,مهدی عطریان, منبع:انجمن خوشنویسان, :: 1:0 ::  نويسنده : mojtaba



یک شنبه 21 اسفند 1390برچسب:, :: 23:36 ::  نويسنده : mojtaba
وي عرضه و نمايش فيلم در ميان بينندگان خارجي را بسيار مهم دانست و بيان كرد: مهمترين موضوع عرضه فيلم است كه بايد در معرض ديدگان افراد قرار گيرد. خيلي از فيلم‌ها چون در معرض ديد قرار نمي‌گيرند مهجور مي‌مانند. بايد برنامه‌ريزي‌ كنيم كه فيلم‌ها ديده شوند. فكر مي‌كنم برخي از فيلم‌هاي ايراني اگر ديده شوند مورد توجه قرار مي‌گيرند.
کد خبر: ۲۲۹۶۶۷
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۳
جواد شمقدري درباره موفقيت اخير «جدايي نادر از سيمين» در اسكار هشتاد و چهارم تصريح كرد: خوشبختانه راه براي اين فيلم باز شد و داوران نتواستند «جدايي نادر از سيمين» را ناديده بگيرند.

رييس سازمان سينمايي و معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در گفت‌وگويي با ايسنا در پاسخ به سوالي پيرامون تاثير جايزه اسكار«جدايي نادر از سيمين» بر روند كلي سينماي ايران‌، بيان كرد: به نظرم سينماي ايران راه خودش را مستقل از اين جوايز جلو مي‌برد.

وي ادامه داد: معتقد هستيم نبايد برنامه‌هاي خودمان را در سينما به جوايز متصل كنيم. كافي است ما در محور اخلاق‌، معنويت و فيلم‌هاي پاك كه پيام‌هايي انساني دارند، راهمان را ادامه دهيم؛ در آن صورت خواهيم ديد كه غربي‌ها با توجه به شرايط خاصي كه دارند توجه‌شان به سمت اين فيلم‌ها جلب مي‌شود.

شمقدري در عين حال خاطرنشان كرد: البته طبيعي است كه در اين جهت استفاده از زبان سينمايي براي ارائه آثار جزو لوازمي است كه بايد وجود داشته باشد و خدا را شاكر هستيم كه خيلي از كارگردانان ما چنين توانايي را دارند.

وي عرضه و نمايش فيلم در ميان بينندگان خارجي را بسيار مهم دانست و بيان كرد: مهمترين موضوع عرضه فيلم است كه بايد در معرض ديدگان افراد قرار گيرد. خيلي از فيلم‌ها چون در معرض ديد قرار نمي‌گيرند مهجور مي‌مانند. بايد برنامه‌ريزي‌ كنيم كه فيلم‌ها ديده شوند. فكر مي‌كنم برخي از فيلم‌هاي ايراني اگر ديده شوند مورد توجه قرار مي‌گيرند.

رئيس سازمان سينمايي و معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پايان سخنانش تاكيد كرد: معتقد هستم ما هر سال تعدادي فيلم داريم كه ويژگي‌هايي براي ديدن شدن دارد اما چون راه باز نمي‌شود مهجور مي‌مانند. خوشبختانه راه براي «جدايي نادر از سيمين» باز شد و نتوانستند آن را ناديده بگيرند و ديديم كه اين فيلم جوايز بسياري را كسب كرد.

همچنین جواد شمقدري ـ رئيس سازمان سينمايي ـ در پيامي موفقيت سينماي ايران در اسکار را تبريک گفت.

در پيام تبريك جواد شمقدري آمده است:

«با موفقيت فيلم «جدايي نادر از سيمين» در اخذ اسکار، ذائقه جامعه سينماي ايران که در جشنواره سي‌ام فجر شيرين شده بود، کامل شد.

اين جايزه گواهي ديگر بر آغاز فصل جديد سينماي ايران است که در قالب سازمان سينمايي به افق‌هاي بلندتري مي‌انديشد.

قضاوت آمريکايي در مقابل فرهنگ ايراني سر تعظيم فرود آورد و راي دهندگان آکادمي اسکار در مقابل لابي صهيونيستي که بر طبل جنگ مي‌کوبد واکنش متفاوتي نشان دادند و اين ترک آغاز فروپاشي استيلاي لابي صهيونيستي بر جامعه و همه نهادهاي آمريکايي است.

امروز غرب تشنه چشيدن معنويت و طعم اخلاق و تجربه محبت ،عاطفه و رفتار انساني است. زخم‌هاي شيطاني نياز به مرهم الهي دارد و سينماي ايران در پرتو فرهنگ اسلامي پاسخگوي اين نياز است.

موفقيت آقاي فرهادي در دريافت جايزه اسکار حلقه‌اي از موفقيت‌هاي ملت بزرگ ايران است که آن را به وي و گروه همکارش و سينماي ايران و همه سينما دوستان ايراني تبريک مي‌گويم.»
 


چهار شنبه 17 اسفند 1390برچسب:, :: 10:23 ::  نويسنده : mojtaba